ایدههای دیجیتالی مختص افراد آنلاین
که قطعاً بخشی از هزاران ایده طلایی در این عرصه میباشد. بررسی پرونده تاریخ کارآفرینی دیجیتالی جهان در دو دهه اخیر نشان میدهد که حتی مسخرهترین ایدهها هم، توانسته است میلیونها و بعضاً میلیاردها دلار، ارزش بازاری کسب کند. پرتالی که شما فقط 140 کاراکتر دران اجازه داشته باشید بنویسید! (Twitter.com) یا پرتالی که مردم، بتوانند از طریق یک نرم افزار هوشمند، تاکسی اجاره کنند (Uber.com). فقط خلاق باشید و پشتکار داشته باشید. اینها، اهرمهای موفقیت در کارآفرینی دیجیتالی است. در بخش اول، دوم و سوم،، 40 ایده دیجیتالی جالب معرفی شد. در این گفتار نیز به معرفی ایدههای دیگری میپردازیم و چندین الگوی موفق تجاری ایرانی و خارجی را به علاقمندان معرفی میکنیم.
برای شروع در خلق یک کارآفرینی دیجیتالی، ابتدا سعی کنید، الکی فکر کردن را یاد بگیرید. الکی فکر کردن یعنی اینکه شما تلاش کنید، تا اطلاعات و قابلیتهای فردی و تخصصی و وضعیت موجود را، در ایده سازی خود خالت ندهید. یعنی در گام اول که شکل گیری ایده هست، تلاش کنید تا میتوانید خلاق و نوآور باشید. فکر کنید ببیند چطور میشود سایتی راه اندازی کرد که فقط افراد، موضوعات و مطالب “صورتی” و شاد را ببینید! دنبال کنند، حتی بخرند و نظر بدهند!
همه چیز صورتی! ایده جالبی است! یا پرتالی که فقط اخبار خنده دار و خوشحال کننده قرار میدهد. اینترنت، مملو از سایت غمگین و ترسناک و دلهره آور و دپرس کننده است. شما، ایده ای پرورش بدهید که مثلاً، بتوانید سایت و نرم افزاری شادی آفرین در فضای وب ایجاد کنید. مگر میشود؟ قطعاً میشود. الکی فکر کنید، میشود. این شعار را فراموش نکنید. راه موفقیت در دنیای کسب و کار دیجیتالی وب، الکی فکر کردن هست! فراموش نکنید. این اصطلاحی که گفتیم، در اینترنت دهها میلیون بار مورد توجه قرار گرفته است.
1- کتابهای الکترونیکی رایگانی در اینترنت در اختیار علاقمندان است، به زبانها و موضوعات گوناگون. چرا شما این مجموعه رایگان را با حفظ حقوق قانونی آنها، جمع آوری و به اشتراک نگذارید؟ خیلیها دوست دارند کتاب الکترونیکی درباره موضوع خاص در اختیار داشته باشند، اما بلد نیستند که در کجا باید این اطلاعات را به زبان فارسی بدست آورد. شما این فرصت را شناختهاید و میتوانید کسبی راه اندازی کنید!
2- تصور کنید اطلاعات 2000 شرکت در زمینههای مختلف را در پرتال خود به صورت متنی و تصویری در 2000 صفحه به زبان فارسی منتشر کردید. صد درصد این محتواها مورد استقبال موتورهای جست وجو قرار میگیرد و برای شما، کاربر و مخاطب به همراه میآورد. هر اندازه این اطلاعات غنی شده و حرفه ای باشد و شیوههای بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جوی فضول وب را رعایت کرده باشید، مخاطب پذیری شما افزایش مییابد. این راه ساده ای برای تولید محتوا و به اشتراک گذاری اطلاعات است.
خیلیها درباره شرکت ایکس اطلاعات دارند. اما نمیدانند که شرکت ایکس، پرتالهایی برای کارآموزی و بورسیه تحصیلی به دانشجویان و پروژههای تحقیقاتی گوناگون برای علاقمندان دارد. این اطلاعات خاص را شما شناسایی و در دایرکتوری اطلاعاتی خود منتشر کنید. چرا که شما فرصت شناس دیجیتالی هستید! مهم این هست که شما بتوانید، موضوعات جالبی را که خیلی از پرتالها به آن توجه نمیکنند، در دسته بندیهای مختلف، در پرتال خود ارائه کنید. این ایده دیجیتالی ارزنده را در ذهن داشته باشید. دیلی فاینانس، ایده خوبی هست.
(تصویر ایندکس سایت خبری شرکتی dailyfinance.com)
سایتهای صنعتی و بازرگانی مختلف کشور، درعرصه های گوناگون، اخباری دارند که معمولاً مد نظر خبرگزاریها و کاربران مختلف وب قرار نمیگیرد، اما محتوای مهمی هستند که مناسب قشر زیادی از افراد است. مثلاً فعلان بانک، فلان مسابقه را برگزار میکند یا فلان شرکت، از فلان ایدهها حمایت میکند یا فلان کارخانه، اطلاعات فلان موضوع را در پرتال خود منتشر کرد یا ویدئو رونمایی از فلان دستگاه یا کتاب یا سرویس جدید فلان مجموعه، منتشر شد. اینها را شما میتوانید در یک پرتال صنعتی یا تجاری دسته بندی کرده و منتشر کنید. در بخش اول این سلسله مطالب، به اهمیت مجلات سبک زندگی دیجیتالی اشاره کردیم. این مجله، میتواند رویکرد تخصصی هم داشته باشد.
3- نکات کلیدی و ترفندهایی در زمینه ای خاص! هر زمینه ای که فکر میکنید. عنوان خوبی برای یک وبلاگ یا پرتال اطلاع رسانی مخاطب پذیر است. چطور، خود را از حالت deactive در فیسبوک خارج کنیم. بهطور بفهمیم چه کسانی در یاهو مسنجر، invisible تشریف دارند. چطور بفهمیم سایت سیان آن در 15 سال پیش چطور بوده است. چطور، افراد را فالو کنیم و فالوور زیاد کسب کنیم. چطور بفهمیم پر بینندهترین سایتهای وب کجاست. چطور بفهمیم که کجا بورسیههای تحصیلی ارائه میشود.
آخرین فرصتهای شغلی در فنلاند کجاست. چطور میشود نان بربری در خانه درست کرد. چطور میشود تارت توت فرنگی هلندی درست کرد… اینها نمونه ای از میلیونها موضوع جذاب و جالبی است که میتوان در قابل ترفندهای جالب و جذاب و کوتاه، به کاربران ارائه کرد. یادتان باشد که خیلیها دنبال نکات سریع هستند. دنیایی از ترفندها و حقه ای و مشاورهها را میتوان در داخل یک سایت، دسته بندی کرد و ارائه نمود و از قبالان، کار ایجاد کرد. سایت helpingyouonline.net نمونه خوبی است.
4- در هر زمان و مکان، شهروندان به آداب و سنتهای مختلفی در لباس پوشیدن و غذا خوردن و مسافرت کردن و صحبت کردن و نوشتن و مسائلی از این دست، روی میآورند و به قولی هر زمان، یک چیز مد میشود! این مدها را شما در سایتی جمع آوری و بر رویانها با کمک دوستانتان بحث و بررسی کنید. یعنی تولید محتوای عمومی برای کاربران عمومی که به ظواهر توجه میکنند و الان هم شمارشان در اینترنت صدها میلیون نفر است! ایده بدی هست؟
سبک زندگی دیجیتالی مخصوص پوشاک و سلایق ملل راه اندازی کنید. بسیاری از شرکتها مد و تبلیغات به سمت شما خواهند آمد. به vayable.com توجه کنید. مدل کسب و کار دیجیتالیان را بررسی کنید.(تصویر ایندکس سایت وایابل، که تجربههای کاربران را در زمینههای مختلف غذا تا مکانهای گردشگری، منتشر میکند)سایت vayable، نمونه موفق خوبی برای الهام گیری برای افرادی است که قصد دارند، شبکه اجتماعی سلیقهها و سنتها را از افراد مختلف بگیرند و منتشر کنند.
5- انجمنهای الکترونیکی در موضوعات خاص. نرم افزارهای رایگان زیادی برای راه اندازی چنین پرتالهایی وجود دارد. از آن ها استفاده کنید و مخاطب آفرینی کنید. مخاطب هم که می دانید جه معنایی دارد برای یک کسب و کار؟ (از قدرت wordpress.com غافل نشوید. فرصتی برای انتشار سایت با قابلیتهای متن باز. سایت 000webhost.com نیز، سایت شما را که از طریق ورد پرس راه اندازی کردید، تا 1.5 گیگا بایت، میزبانی رایگان خواهد کرد. برای راه اندازی یک فعالیت اینترنتی، این دو وسیله خودش، خیلی از نیازهای شما را برطرف خواهد کرد./
6- اگر شاعر هستید یا نویسنده، نوشتههای خود را در وبلاگ یا پرتالی منتشر کنید. خیلی از ناشران یا روزنامه نگاران، از طریق جست وجو در وب، با نویسندگان و شاعران آشنا میشوند و آن ها را دعوت به همکاری میکنند. به شما گفتیم در هزار نکته باریک تر از مو! که راه جهانی شدن در اینترنت، چند زبانه بودن است. بنابراین اگر میخواهید اشعار شما یا کتاب و نوشته شما در اسپانیا نیز مخاطب داشته باشد و مورد استقبال ناشران اسپانیایی قرار بگیرد، استفاده از دوستانی که اسپانیولی بلد هستند و میتوانند هر از گاهی مطالب شما را به این زبان پر مخاطب ترجمه کنند، خالی از لطف نیست.
7- اگر به موسیقی علاقمند هستید و در نواختن یک ساز، تبحر دارید، قابلیتهای خود را به صورت صوتی و ویدئویی در پرتال یا وبلاگی در اختیار دیگر کاربران قرار دهید. این راهی است برای شناساندن توانمندی موسیقیایی شما به فعالان صنعت موسیقی.
8- پرتالی برای باز تولید اخبار و گزارشهای سایتهای ایرانی و خارجی راه اندازی کنید! ایده جالبی میتواند باشد. در این پرتال، نرم افزارهای خبر خوان و راه اندازی پایگاههای خبری را معرفی و تبلیغ کنید و پورسانت بگیرید.
9- راه اندازی سایتی برای انتقال تجربیات و یافتههای شخصی! از سفر گرفته تا موضوعات شغلی که دانستنان برای خیلیها جالب است! ایده خوبی خواهد بود.
10- شما مترجم زبان نیستید. اما 15 نفر سراغ دارید که در زبانهای مختلف دنیا، قابلیت ترجمه متون را در سطوح مختلف دارند. سایتی راه اندازی کنید و با هزینههای کم، پروژههای ترجمه متون دانشجویان و افرادی که خواهان ترجمه متونی از این 15 زبان به زبان فارسی هستند را دریافت کنید.
(سایت دنیای مترجمین)
در دراز مدت مانند دهها پرتال موفقی که امروزه برای ترجمه آنلاین راه اندازی شده است، میتوانید درامد زایی کنید. سایت worldtranslators.net نمونه خوبی هست. شبکه مترجمین ایران با هدف ارائه خدمات الکترونیکی ترجمه توسط عده ای از متخصصین ایرانی صنعت IT و اساتید فن ترجمه دایر شده است. با گردآوری مجموعه ای از بهترین مترجمین داخلی و خارجی در تمام زمینههای تخصصی و غیر تخصصی بستری برای ارائه خدمات مطمئن، سریع و با کیفیت ترجمه در هر نقطه ای از این کره خاکی که تحت پوشش شبکه اینترنت باشد فراهم نموده است. امکان انتخاب زمان تحویل ترجمه، کیفیت و نیز امکان برقرار نمودن ارتباط مستقیم با مترجم از امکانات ویژه سیستم، می باشد. این ایده خوبی هست.