بیوگرافی آلن کاردک پدر علم روحی
آلن کاردک
نام اصلی آلن کاردک, هیپولیت ریوی می باشد. او در ۱۸۰۴, یعنی سال به سلطنت رسیدن ناپلئون بناپارت در شهر لیون فرانسه پا به عرصه وجود نهاد.از اوان جهانی همه فکر می کردند که او همانند اعضاء خانواده خود به قضاوت و یا وکالت روی خواهد آورد.
اما او به سوی علم و فلسفه کشیده شد.او تحصیلات ابتدائی را در لیون انجام داد و سپس عازم سوئیس شد.در آنجا دیپلم دبیری به دست آورد و سپس در پزشکی به درجه دکتری رسید.آنگاه در پاریس به کار خستگی ناپذیری پرداخت.
در۱۸۵۴,او برای نخستین بار به جلسه احضار ارواح دعوت شد. در آنجا یک روح حامی به او گفت که او در قدیم در دوران گل ها می زیسته و آلن کاردک نام داشته است و او این بار که به زمین برگشته دارای یک ماموریت مهم است.
ریوی در طول جلسات احضار اطلاعات ذیقیمتی از ارواح پیشرفته به دست آورد که تحت نام کتاب ارواح آنها را گرد آورد و تحت نام آلن کاردک منتشر کرد.چهار سال بعد او روزنامه ای موسوم به تحقیقات روحی انتشار داد که هنوز مهم ترین ارگان روان پژوهی در فرانسه است.
او در برابر خنده و تمسخر بسیاری با شهامت کار کرد و موفق به ارتباط با عالم ارواح گردید و کتاب های زیر را نوشت:مدیوم ها,انجیل,سفر تکوین,بهشت و جهنم که همه از کتاب های اساسی روان پژوهی به حساب می آیند.
آلن کاردک در اثر کار زیاد به بیماری قلبی مبتلا گردید و در ۱۸۶۹ در سن ۶۵ سالگی جهان فانی را وداع گفت و به عالم روحی شتافت.
هنری سوس,نویسندۀ شرح حال آلن کاردک,می نویسد:
“ما بدین وسیله از مردی که در مقابل تمسخرها و استهزاء ها, ایستادگی کرد و زندگی خود را صرف اثبات عقیدۀ زیبای خود کرد, قدردانی می کنیم. باور زیبای او این بود که انسان پس از مرگ به زندگی خود ادامه می دهد.”
همانطور که نوشتیم کتاب حاضر دیکته ارواح و گفته های آنان است که کاردک آنها را در این مجموعه گردآورده است.این کتاب گرچه در سال۱۸۶۷ میلادی نوشته شده است اما بعدها پژوهش های دانشمندان و محققین تا حد لازم مطالب آنرا تایید کردند.
این کتاب بیان کنندۀ اصول آموزه های روحی است.دربارۀ جاودانگی روان و ماهیت و طبیعت ارواح و رابطۀ آن با انسان های زنده,قوانین اخلاقی,زندگی حاضر,آینده و سرنوشت آتی بشریت بحث می کند.ارواح متعالی اطلاعات خود را در اختیار چند مدیوم یا وسیط قرار داده اند و در این کتاب توسط آلن کاردک گردآوری شده است.
آلن کاردک در ۳ اکتبر ۱۸۰۴ در شهر لیون کشور فرانسه به دنیا آمد. وی در پاریس ریاضیات، فیزیک، شیمی، نجوم، فیزیولوژی، کالبدشناسی تطبیقی و ادبیات فرانسه تدریس میکرد. وی از پیروان و همکاران یوهان هانریش پستالزی بود. او در سال ۱۸۳۲ با املی گابریل بودت ازدواج کرد.
ورود آلن کاردک به حوزه اسپریتیسم
آلن کاردک پنجاه ساله بود که به پدیدههای روحی و مراسم پر طرفدار ارتباط با ارواح علاقهمند شد. در زمانی که گزارشهای مختلف از پدیدههای عجیب و غریب منتسب به ارواح از نقاط مختلف دنیا و مخصوصا آمریکا و فرانسه منتشر میشد و توجه طبقه بالای جامعه را به خود جلب میکرد.
این پدیدهها ابتدا حالت غیر جدی و سرگرم کننده داشتند. اشیاء متحرکی که لغزش آنها روی سطوح و یا ایجاد صدای ضربه توسط انها به کنترل توسط ارواح نسبت داده میشد. گاهی این نوع پدیدهها به نوعی مکاتبه تعبیر میگشت. ارواح مورد بحث با حرکت دادن اشیاء و انتخاب حروف و ایجاد کلمات و یا صرفاً انتخاب “آری” یا “خیر” به سوالات پاسخ میدادند.
در آن زمان که نظریه مغناطیس حیوانی فرانتس مسمر در میان طبقات بالاتر جامعه عمومیت یافته بود، بعضی محقیقین از جمله خود آلن کاردک احتمال میدادند که این نظریه ممکن است بتواند علت بروز این نوع پدیدهها را توضیح دهد.
البته وی بعد از این که شخصاً بروز این پدیدهها را مشاهده کرد احتمال وقوع انها در اثر تاثیر مغناطیس حیوانی را با توجه به اینکه نظریهٔ مذکور قادر به توضیح تمام آنچه را که مشاهده میشد نبود رد نمود. در این زمان بود که آلن کاردک مصمم شد که علت اصلی بروز پدیدههای فیزیکی منتسب به ارواح را شخصاً کشف کند.
پژوهشها
لئون ریویل (آلن کاردک) به عنوان یک معلم با پسزمینه علمی ناچیز (او هرگز وارد دانشگاه نشد) تصمیم گرفت که شخصاً به تحقیق بپردازد. او که خود مدیوم نبود شروع به همکاری با تعدادی مدیوم نمود و لیستی از سوالات گوناگون تنظیم نمود تا در حضور ارواح مطرح کند.
به زودی کیفیت ارتباطات به نظر رسید که ارتقاء یافتهاست. در جریان این ارتباطات، روحی که خود را زفیرو معرفی میکرد به او گفت که وی در زندگی قبلیش کشیشی به نام “آلن کاردک” بودهاست.
او به این نام علاقه پیدا کرد و تصمیم گرفت که برای تفکیک زندگی کاریش به عنوان یک آموزگار و فعالیتهایش به عنوان یک محقق در حوزهٔ پدیدههای روحی از این نام به عنوان نام مستعار خود استفاده نماید. در ۱۸ آوریل ۱۸۵۷ کاردک اولین کتاب خود را با عنوان “کتاب ارواح” منتشر نمود که مجموعهای بود از ۱۰۱۸ سوال که توسط ارواح پاسخ داده شده بود.
این کتاب شامل موضوعاتی بود در باب طبیعت ارواح، جهان ارواح و روابط بین جهان ارواح و جهان مادی. به دنبال این کتاب مجموعهای از کتابهای مربوط به علوم ارواح توسط وی به رشتهٔ تحریر در آمد.
کتابهایی مانند “کتاب مدیومها” و “انجیل بنابر اسپریتیسم” که اسپریتیسم را شکل داده و قاعدهمند نمودند. واژهٔ اسپریتیسم را هم خود وی ابداع نمود. کامیل فلاماریون، منجم و نویسندهٔ فرانسوی در بارهٔ اسپریتیسم میگوید: “اسپریتیسم یک مذهب نیست، بلکه یک علم است.”
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
زندگی نامه آریانا هافینگتون ناشر و روزنامه نگار موفق
مروری بر زندگینامه بودا
خلاصه زندگی برایان تریسی
سخنان زیبا و جالب دکتر شریعتی
آشنایی با اعجوبۀ ستاره شناسی جان گودریک
بیوگرافی ابومنصور محمد دقیقی
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و ادب
بسیار ممنون از مطلب زیبایتان
در مورد ایرانی کاران این علم هم که الحمدلله کم نیستند
لطفا مطلب بگذارید
قربان محبتتان