رفع اضطراب و استرس با این ۹ روش
ارسال شده توسط admin
1395-07-28
804 بازدید
اضطراب و استرس
اضطراب و استرس و همچنین افسردگی، عبارت است از یک عامل ناشناخته و نا معلوم که موجب پریشانی فکر وگاه باعث بروز علائم احساس خطر از جمله تپش قلب و رنگ پریدگی می شود. در فرآیند اضطراب بر خلاف ترس طبیعی، یک عامل حقیقی ترس آور یا خطرناک یا آسیب رسان وجود ندارد بلکه فقط به طور خود کار و ناخود آگاه ذهن آدمی دچار احساس خطر می شود و هر گاه ذهن در اثر تنش های روانی و استرس های عصبی و حوادث ناخوشایند و ناگواری که در زندگی مکررا” برایمان رخ می دهد از روال عادی خارج شود و حساسیت بیش از حد به رخداد های آتی و احتمالی پیدا کند دچار اضطراب می شویم.احتمالاً هیچکدام از ما با این حس و تاثیرات منفی بسیار قوی آن بر زندگی غریبه نیستیم. اما راهها و عادتهای مختلفی وجود دارد که کمکتان میکند این اضطراب و استرسنگرانیها را کم کنید و خیلی راحتتر با چنین افکاری کنار بیایید.
۱. بیشتر چیزهایی که بخاطر آن نگران میشوید، هیچوقت اتفاق نمی افتند. به این جمله از چرچیل توجه کنید: «وقتی به عقب، به همه این نگرانیها نگاه میکنم، داستان پیرمردی را به خاطر میآورم که در بستر مرگ خود گفت که مشکلات بسیار زیادی در زندگی خود داشته است که بیشتر آنها هیچوقت اتفاق نیفتادند.» این داستان زندگی همه ماست. پس وقتی میفهمید که نگرانیها کمکم در حال نمود است، این سوال را از خودتان بپرسید: چقدر از چیزهایی که از آن میترسیدم در زندگیام اتفاق بیفتد، واقعاً اتفاق افتاده است؟ اگر شما هم مثل اکثر افراد باشید، پاسختان به این سوال این خواهد بود: خیلی کم. و آن تعداد کم اتفاقات بد هم به اندازه که انتظار داشتهاید دردناک نبودهاند. نگرانیها دیوهایی هستند که خودتان در ذهنتان میسازید. پرسیدن مرتب این سوال از خودتان و یادآور شدن به خودتان که چقدر این نگرانیها کوچک هستند، آرام ماندن قبل از اینکه آن نگرانی به یک طوفانی از افکار منفی تبدیل شود، را بسیار سادهتر میکند.
۲. از گم شدن در ترسهای مبهم خودداری کنید. وقتی ترسها در ذهنتان توام با ابهام هستند، خیلی راحت در آن نگرانیهای افراطی و داستانهای فاجعهآمیزی که برای خودتان میسازید، گم خواهید شد. پس برای روشن کردن این افکار از خودتان سوال کنید: صادقانه و منطقی، بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد چیست؟ وقتی به این سوال پاسخ دادید، زمانی را برای بررسی و فکر کردن به اینکه اگر آن اتفاق بیفتد، چه میتوانید بکنید اختصاص دهید. تجربه ثابت کرده است که بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد آنقدرها که فکر میکنید ترسناک نیست. چند دقیقه وقت گذاشتن برای روشن و واضح کردن این افکار کمکتان میکند در زمان و انرژی بسیار زیادی از خودتان صرفهجویی کنید.
۳. سعی نکنید حدس بزنید در فکر دیگران چه میگذرد. اینکه سعی کنید فکر کسی را بخوانید معمولاً خیلی درست از آب درنمیآید. درمقابل خیلی راحت یک داستان خیلی افراطی و فاجعهبار در ذهنتان میسازد. بنابراین باید راهی انتخاب کنید که به نگرانیها و سوءتفاهمات کمتری منجر شود. حرف بزنید و چیزی که میخواهید بدانید را سوال کنید. با اینکار آزادی بیشتری در روابطتان ایجاد خواهید کرد و با جلوگیری از بروز مشاجرات و منفیگرایی ارتباطات شادتری خواهید داشت.
۴. در موقعیتی که میدانید نمیتوانید درست فکر کنید، دست از فکر کردن بکشید. خیلی وقتها وقتی گرسنهتان است یا میخواهید بخوابید، ذهنتان بسیار آسیبپذیر است. به همین دلیل اضطراب و استرس نگرانیها راحتتر در ذهنتان پدیدار میشود. خیلی وقتها بخاطر همین احساسات ساعتهای دردناک زیادی را خواهید گذراند. فقط کافی است که خیلی زود این افکار را بشناسید و به خودتان بگویید: بعداً که ذهنم بازتر و سرحالتر بودم به این مسئله فکر میکنم. البته این به کمی تمرین نیاز دارد اما مطمئن باشید که ارزشش را دارد و تفاوت بسیار زیادی در زندگیتان ایجاد خواهد کرد.
۵. یادتان باشد، آدمها آنقدرها که شما تصور میکنید به شما و درمورد شما فکر نمیکنند. آنها خودشان بسیار مشغول فکر کردن به نزدیکانشان و به این فکر میکنند که دیگران درموردشان چه فکر میکنند. پس لازم نیست غرق در اضطراب و استرس نگرانی فکر کردن به این شوید که دیگران چه فکری درموردتان میکنند. اجازه ندهید این افکار شما را از زندگیتان عقب بیندازد.
۶. ورزش کنید. هیچ چیز مثل ورزش کردن فشارهای درونیتان را تخلیه نمیکند و ورزش باعث میشود احساس قطعیت و تمرکز بیشتری هم داشته باشید. بنابراین بااینکه ورزش کردن کمکتان میکند جسم قویتری بسازید، اما انگیزه اصلیتان برای انجام آن باید فواید عالی و فوقالعاده آن برای فکر و ذهنتان باشد.
۷. نگرانیتان را زیر روشنایی ببرید. با زیر نور بردن آن اضطراب و استرس نگرانی بزرگتان و حرف زدن درمورد آن با یکی از نزدیکانتان، دیدن واقعیت ماجرا برایتان خیلی راحتتر خواهد شد. بیرون ریختن نگرانیها تفاوت بزرگی در وضعیتتان ایجاد میکند و بعد از مدتی به این فکر خواهید کرد که چه بود که اینقدر برایش نگران شده بودید. گاهیاوقات آن فرد فقط کافی است که به حرفهای شما گوش کند و گاهی اوقات هم خیلی خوب است که از طرفمقابلتان کمک بگیرید تا یک راهحل عملیتر و مفیدتر پیدا کنید. اگر در آن لحظه کسی را ندارید که با او دومورد نگرانی که ذهنتان را درگیر کرده صحبت کنید، با نوشتن آن را بیرون بریزید. فقط کافی است که آن را به بیرون از ذهنتان بیاورید تا آرامتر شوید.
۸. زمان بیشتری را در زمان حال بگذرانید. وقتی زمان زیادی را به زندگی کردن گذشته در ذهنتان سپری میکنید، بیشتر دچار اضطراب و استرس نگرانیهای مربوط به آینده خواهید شد. وقتی هم که زمان زیادی را غرق در آینده میشوید، راحتتر اتفاقات بد به ذهنتان خطور میکند. بنابراین سعی کنید بیشتر وقت و تمرکزتان را صرف زمان حال کنید. دو راه عالی برای ارتباط برقرار کردن با اتفاقاتی که در زمان حال میافتد عبارتند از: * سرعتتان را کم کنید. همان کاری که در زمان حال انجام میدهید را ادامه دهید اما کمی سرعتتان را پایین بیاورید. با اینکار آگاهی بیشتری درمورد اتفاقاتی که در آن لحظه و در اطرافتان میافتد پیدا میکنید. * قطع کنید، دوباره وصل شوید. اگر احساس میکنید اضطراب و استرس و نگرانیهایتان در حال پدیدار شدن است، با فریاد زدن این جمله در ذهنتان به خودتان آن فکر را قطع کنید: دست بردار! بعد با یک تا دو دقیقه وقت گذاشتن برای تمرکز بر اتفاقاتی که در همان زمان و مکان میافتد، دوباره با زمان حال ارتباط برقرار کنید. آن را با همه حسهای خود در آغوش بکشید. آن را حس کنید، ببینید، ببویید، بشنوید و روی پوستتان لمسش کنید.
۹. دوباره روی قدم کوچکی که برای جلو رفتن میتوانید بردارید تمرکز کنید. برای بیرون ریختن نگرانیها و خالی کردن ذهنتان خیلی خوب است که سریع وارد عمل شوید و برای حل مسائل و مشکلات مربوط به چیزی که باعث اضطراب و استرس نگرانیتان شده است قدم بردارید. پس از خودتان بپرسید: آن قدم کوچکی که میتوانم همین الان برای بهبود وضعیتم بردارم چه میتواند باشد؟ بعد روی آن کار متمرکز شوید. بعد از آن میتوانید به قدم کوچک بعدی فکر کنید و باز وارد عمل شوید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
فرکانس متارزونانس چیست؟
فرکانس های متارزونانس به کمک امواج فرکانس زیستی و فرکانس...
سم مهلکی به نام جملات انگیزشی
جملات انگیزشی شبکه های اجتماعی باعث موفقیت نمیشوند در این...
چگونه فیزیک کوانتومی بر روان درمانی تأثیر گذاشت: روان درمانی رابطه ای چیست؟
"یک نورون منفرد در طبیعت وجود ندارد." لوئیس کوزولینو، پروفسور...
۵ راه برای بهبود اعتماد به نفس
۵ راه برای بهبود اعتماد به نفس در این مقاله...
چگونگی روش درمان در تکنولوژی بیورزونانس
بیورزونانس یک شاخه ای از علم فیزیک می باشد که...
گره هایی که با شکر گذاری کردن باز می شود.
مصداق رازها و معجزه ها که همیشه اتفاق های عجیب...
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
هی رفیق ..
سلام ..
نمیدونم کی هستی و کجا هستی و الان مشغول چه کاری هستی
کاش اسمتو میدونستم .
ولی اینجا بهت میگم ادمین .
اومدم بگم مطلب بالا که راجب ترس و اضطراب و استرس هست رو مطالعه کردم .
تاثیر مثبتی روم داشت .
دوباره به سایتتون سر میزنم
امیدوارم بتونم دوباره به روز های خوبم برگردم .