سوالات و نکات مهم قبل از ازدواج
در ادامه ی مطلب، ملک محمد، کارشناس ارشد روان شناسی، با طبقه بندی شش موضوع، به مهم ترین پرسش های پیش از ازدواج اشاره می کند…بسیاری از افراد تصور می کنند ازدواجشان حتما با موفقیت مواجه خواهد شد و در زندگی مشترکشان با هیچ موضوع چالش برانگیزی مواجه نخواهد شد
درحالی که بدون شناخت طرفین از هم دراین مرحله، امکان موفقیت در زندگی زناشویی بسیار کم است. یکی از مهم ترین گام های این مرحله، پرسش هایی است که افراد از یکدیگر می کنند. ما در اینجا به مهم ترین پرسش ها اشاره و بر این نکته تأکید می کنیم که این پرسش ها تنها گامی است برای درست شناختن فرد مقابل.
یکی از مراحل بسیار مهم که بعد از پرسش ها و شناخت طرف مقابل باید صورت بگیرد، مشاوره با یک روان شناس مجرب در این زمینه است تا هم با کمک او این شناخت افزایش یابد و هم در صورتی که این پرسش ها تردیدی در ما ایجاد کرده، بتوانیم با او در میان بگذاریم و کمک بگیریم.نکته دیگر اینکه همه سؤالات برای دختر و پسر مشترک است، به جز سؤالاتی که در مقابلشان نوشته شده که مخصوص دختران یا پسران است.
اولین سوال مهم قبل از ازدواج : برنامه ریزی برای آینده
برنامه آینده تان، هم در زمینه کاری و هم در زمینه تحصیلی چیست؟چقدر از زمانتان را می توانید صرف خانواده تان کنید، به این معنا که چه موقعی در خانه حضور دارید و چقدر می توانید مرخصی بگیرید و تعطیلات داشته باشید؟بعد از ازدواج در کجا زندگی خواهیم کرد؟کارهای عادی و روزمره که از همدیگر انتظار داریم انجام دهیم، چیست؟
آیا شما به بچه علاقه مند هستید؟ اگر جوابتان مثبت است، به نظرتان چند مدت بعد از ازدواج این اتفاق مناسب است و به نظرتان چند بچه کافی است؟ (توجه: در اولویت بندی سؤالات، این سؤال جزو سؤالات با اولویت آخر است؛ به این معنا که بعد از جلسه سوم آشنایی و نزدیک شدن به توافق نهایی،این سؤال پرسیده شود)
دومین سوال مهم قبل از ازدواج : مسائل مالی
در حال حاضر هر ماه تقریباً چقدر درآمد دارید؟ (توجه: در صورتی که دختر هستید، این سؤال را حتماً از خواستگارتان بپرسید و اگر پسر هستید و دختری که به خواستگاری اش رفته اید دارای شغل است، با احتیاط این سؤال را بپرسید تا این شبهه برای او ایجاد نشود که شما به خاطر اینکه او شاغل است و درآمدی دارد، به خواستگاری اش رفته اید)چه کسی مسئول هزینه های امور خانه است؟
آیا هردویمان باید کار کنیم؟به نظر شما، در حال حاضر هزینه مطلوب و واقعی برای یک خانواده دو نفره چقدر است؟چند درصد از درآمدتان را می خواهید برای زندگی مشترک خرج کنید و چند درصد را پس انداز می کنید؟ (توجه: این سؤال را به طور خاص باید پسران از دخترانی که شاغل هستند بپرسند)به نظر شما، درآمدهای ما باید با هم یک جا باشند و یا اینکه باید جدا جدا باشند؟
با توجه به درآمد ماهانه مان، هدف نهایی تان برای مسائل اقتصادی چیست؟ و چه موقع انتظار دارید که به آنها دست یابید؟ با چه ابزاری و از طریق چه نوع تلاش هایی؟اولویت های اقتصادی تان در زندگی مشترک چیست اگر هر یک از ما کارمان را از دست بدهیم، چه کار باید بکنیم؟مهم ترین پرسش های پیش از ازدواج یکی از مسائل مهم، هنگام ازدواج، شناخت طرفین از یکدیگر است
سومین سوال مهم قبل از ازدواج : ارتباط
آیا عادت دارید که بعد از بروز مشکل درموردش صحبت کنید یا در فکر فرو می روید؟به نظر شما ارتباط مناسب همسران باید چگونه باشد؟آیا شما حاضرید که در صورت به وجود آمدن اختلافی که خودمان قادر به حل درست آن نیستیم، نزدمشاور برویم؟
چهارمین سوال مهم قبل از ازدواج : خلق وخو
شما استرستان را چطور کنترل می کنید و با بحران هایی که به ناگهان در زندگی ایجاد می شوند، چگونه مواجه می شوید؟ آیا به ناگهان منفجر می شوید یا به عقب برمی گردید و با خونسردی به مسئله نزدیک می شوید یا بین این دو؟
پنجمین سوال مهم قبل از ازدواج : پزشکی و بهداشتی
(توجه: سؤالات مربوط به این قسمت، تنها بعد از جلسه سوم آشنایی و مناسب بودن همه شرایط دیگر، برای ازدواج و نزدیک شدن به توافق نهایی باید پرسیده شود و پیش از این هنگام نباید پرسیده شود و در صورت پرسیده شدن توسط فرد مقابل نباید پاسخ داده شود)آیا در خانواده تان مشکل حاد بیماری وجود داشته است؟آیا شما خودتان دچار بیماری خاصی هستید یا اینکه سابقه بیماری سختی را داشته اید؟آیا شما سیگار می کشید؟آیا شما حاضر هستید پیش از ازدواج، هر یک از ما برای بیماری های منتقل شونده از راه جنسی مورد معاینه قرار بگیریم و آزمایش بدهیم؟
ششمین سوال مهم قبل از ازدواج : مراسم ازدواج
(توجه: سؤالات مربوط به مراسم ازدواج جزو آخرین سؤالاتی است که پس از توافق نهایی باید پرسیده شود و پیش از این زمان نیازی به پرسیدن نیست)به نظر شما مراسم ازدواج چگونه باید باشد؟چقدر هزینه برای این مراسم صرف کنیم؟چند نفر برای این مراسم دعوت شوند؟چه کسی مسئول سازمان دهی این مراسم است؟
در مقاله اي با عنوان «دختر و پسراي دم بخت کليک کنند. » از شما کاربراي عزيز خواستيم تا سوالات مهم تان در جلسه ي خواستگاري را بيان کنيد . سوالات و نظراتتان بسيار جالب بود. مخصوصا نظر برخي از شما بزرگواران در باره ي ازدواج .که در زمان مناسب راجع به آن صحبت خواهيم کرد.در اين مقاله عناويني از مهم ترين سوالات خواستگاري را برايتان بيان مي کنيم
که بخشي از آن گفته ي خودتان است . البته نوشتن ليستي که شامل تمام سوالات لازم براي شناسايي شريک آينده تان باشد غير ممکن است زيرا تفاوت هاي فردي ،شغلي،فرهنگي،اعتقادي و غيره در انسان ها باعث مي شود يک نسخه ي واحد کارساز نباشد .مي توان اصولي را بيان کرد که در فرهنگ ما براي داشتن زندگي موفق زناشويي لازم است اما شايد کافي نباشد. به همين دليل بعد از خواندن سوالات پيشنهادي تبيان ، خود شما نيز بايد تغييراتي در آن ايجاد کنيد.
ابتدا زماني که تصميم مي گيريد که خواستگاري را به خانه بپذيريد يا همراه خانواده به خواستگاري برويد ،بهتر است کمي با خود خلوت کنيد . واقع بينانه به خود و شرايط موجودتان نگاه کنيد. خود را از نظر زيبايي،تحصيلات،شرايط مالي ، فرهنگ خانواده بسنجيد. اين کار براي سنجيدن توقعات خوداز زندگي و همسر آينده ،کمک خواهد بود.
بهتر است علاوه بر شناخت بيشتر از شرايط فعلي تان ،آرزوها و انتظاراتتان راجع به زندگي زناشويي را مشخص کنيد. در خلوت خود شعار ندهيد. اينکه معيار هاي صحيح چيست با اين که معيار هاي شما چيست متفاوت است .ممکن است شما بر اساس معيار هايي صحيح انتخاب کنيد اما در زندگي آينده چون اين معيار ها برايتان دروني نشده و فقط جنبه ي شعار داشته ، دچار مشکل شويد. پس نگاهي واقع بينانه به شرايط موجود و خواسته هاي آينده بسيار مهم است .
وقتي به يک ارزيابي صحيح رسيديد ،دست به کار شويد.ليستي براي خود تعيين کنيد و البته بايد ياد آور شوم سوالات استاندارد ، با جواب هاي مشخص وجود ندارد و جوابي متفاوت از آنچه شما فکر مي کرديد به يک سوال نبايد باعث شود نظر شما منفي گردد.خيلي از پاسخ ها خود باعث سوال ديگري مي شوند و مهم اين است که شما در آن زمان بتوانيد به خوبي و البته صادقانه گفتگو کنيد.
بعضي از سوالاتي که در زير آمده در صورت آشنايي قبلي با فرد براي مثال فاميل بودن نيازي به پرسيده شدن ندارد و برخي براي شما حائز اهميت نيست .پس سوالات زير را به عنوان چند پيشنهاد مطالعه بفرمائيد.– بيوگرافي خوتان را بگوئيد:(سن ، تحصيلات ، شغل ،تعداد فرزندان خانواده ، وضعيت پدر و مادر، خواهر و برادر ها، اين که چندمين فرزند خانواده است . )– علت اينکه تصميم به ازدواج گرفتيد چيست؟(خواست خانواده ، فشار فرهنگي يا نياز شخصي)
– در زندگي چه هدفي را دنبال مي کنيد؟ چند تا از سر فصل هاي مهم در آينده تان چيست؟(براي مثال گرفتن بورسيه،موفقيت در زمينه ي ورزش و..)– چه ملاک هايي براي خوشبختي داريد؟– مسائل اقتصادي همسر و خانواده ي او چقدر برايتان مهم است؟-بعد از ازدواج چقدر مايل به ارتباط با خانواده ي همسرتان هستيد؟-دوست داريد همسرتان با خانواده ي شما تا چه حد صميمي باشد؟-در تصميم گيري ها اهل مشورت هستيد؟
-آيا خانواده و دوستانتان در تصميماتتان دخيل هستد؟ در آينده همسرتان چطور؟-اگر اختلاف نظري بين همسر و خانواده تان ايجاد شد ،چگونه آنرا رفع مي کنيد؟-خانواده ي خود را سنتي مي دانيد يا مدرن؟ مي خواهيد چطور خانواده اي تشکيل دهيد؟-نظرتان راجع به مرد سالاري و زن سالاري چيست؟-تکليف مديريت خانه چه مي شود؟
-درزمان وقوع اختلاف نظر ، اگر با گفتگو به نتيجه نرسيديم ، چه کسي نظر آخر را بدهد؟-چه عقيده اي در باره ي مديريت اقتصادي خانه داريد؟-تعريف تان از صرفه جويي چيست؟-چقدر اهل پس انداز هستيد؟-چقدر دوست داريد صاحب فرزند شويد؟-در تربيت فرزندان ، چقدر اختيارات را به همسرتان واگذار مي کنيد؟