فضیلت و خواص سوره طلاق
در سخنی از امام صادق علیه السلام روایت شده است: هر کس سوره طلاق و تحریم را در نمازهای خود قرائت کند خداوند در روز قیامت او را از ترس و خ وف و حزن و اندوه در امن می دارد و از افتادن در آتش معاف می دارد و او را به خاطر تلاوت این دو سوره وارد بهشت مب کندو این دو سوره او را حفظ می کنند. زیرا متعلق به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم می باشند.(2)
آثار و برکات سوره
1) بیهود بیماری و ادای قرض و بدهکاری
روایت شده است که قرائت این سوره برای بهبود بیماری و ادای قرض و بدهکاری مفید است.(3)
2) برای تحبیب
به نیت محبت 21 مرتبه این سوره را بخوانند. (4)
3) برای وسعت رزق 3 مرتبه این سوره خوانده شود. (5)
ختومات مجرب
1) وسعت رزق و روزی
برای وسعت رزق و روزی و رسیدن به مال، آیه 2-3 سوره طلاق را به این شکل ختم نماید: ابتدای ختم جمعه یا پنج شنبه یا دوشنبه باشد و اگر جمعه باشد بهتر است. تا چهل روز هر روز 159 مرتبه آیه شریفه رابخواند و بهتر است بعد از نماز صبح باشد . فقط در روز چهلم 179 مرتبه باشد و در ابتدای ختم برای استجابت حاجت، غسل حاجت نموده دو رکعت نماز بخواند و صد مرتبه صلوات بفرستد (در روز اول) و روز آخر بعد از اتمام، صد صلوات بفرستد.شک نکند و ناامید نشود و اگر بار اول به نتیجه نرسید تکرار کند که انشاءالله به مراد می رسد.(6)
2) گشایش کارها
به تجربه رسیده است که هرکس هر روز به خواندن آیه مبارکه «من یتق الله…» «آیات 3-2» سوره طلاق همت کند مهمات و گشایش امورات بسته خود را خواهد دید. (6)
3) جهت رفع گرفتاری
یک هفته هر شب بعد از نماز عشاء دو رکعت نماز بدین کیفیت بخواند . در رکعت اول بعد از حمد آیه «من یتق الله» آیه 3-2 سوره طلاق را 25 بار بخواند. (7)خاصیت آیه «من یتق الله…»هر کس تقوای الهی پیشه کند و از گناه دوری کند خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند و اورا از جایی که گمان ندارد روزی می دهد و هر کس بر خدا توکل نماید خدا او را کفایت می کند و خداوند فرمان خود را به انجام می رساند و خدا برای هر چیزی اندازه ای داده است.
این آیه از امید بخش ترین آیات قرآن کریم است که تلاوت آن دل را صفا و و جان را نور می بخشد در حدیثی از ابوذر غفاری نقل شده که حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: من آیه ای را در قرآن می شناسم که اگر تمام انسانها دست به دامن آن زنند برای حل مشکلات آنها کافی است پس آیه فوق را سه مرتبه با تکرار تلاوت فرمود.و در حدیث دیگر فرمود: خداوند پرهیزگاران را از شبهات دنیا و حالات سخت مرگ و شدائد روز قیامت رهایی بخشید. البته مفهوم آیه این نیست که انسان دست از تلاش و کوشش بکشد.
چنانچه حضرت صادق علیه السلام فرمود: وقتی ایه فوق نازل شد عده ی درها را به روی خود بسته و رو به عبادت آوردند و گفتند خداوند روزی ما را عهد ه دار شد. این خبر به گوش پیغمبر رسید کسی را نزد آنها فرستاد که چرا چنین کرده اید هر کس چنین کاری کند دعای او مستجاب نمی شود بر شما باد بر کار و تلاش همراه با تقوا.(8)
ترجمه آیات:
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر
اى پیامبر! هر زمان خواستید زنان را طلاق دهید، در زمان عده، آنها را طلاق گویید ( زمانى كه از عادت ماهانه پاك شده و با همسرشان نزدیكى نكرده باشند )، و حساب عده را نگه دارید; و از خدایى كه پروردگار شماست بپرهیزید; نه شما آنها را از خانههایشان بیرون كنید و نه آنها (در دوران عده) بیرون روند، مگر آنكه كار زشت آشكارى انجام دهند; این حدود خداست، و هر كس از حدود الهى تجاوز كند به خویشتن ستم كرده; تو نمىدانى شاید خداوند بعد از این، وضع تازه (و وسیله اصلاحى) فراهم كند! (۱)
و چون عده آنها سرآمد، آنها را بطرز شایستهاى نگه دارید یا بطرز شایستهاى از آنان جدا شوید; و دو مرد عادل از خودتان را گواه گیرید; و شهادت را براى خدا برپا دارید; این چیزى است كه مؤمنان به خدا و روز قیامت به آن اندرز داده مىشوند! و هر كس تقواى الهى پیشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مىكند، (۲)و او را از جایى كه گمان ندارد روزى مىدهد; و هر كس بر خدا توكل كند، كفایت امرش را مىكند; خداوند فرمان خود را به انجام مىرساند; و خدا براى هر چیزى اندازهاى قرار داده است! (۳)
و از زنانتان، آنان كه از عادت ماهانه مایوسند، اگر در وضع آنها (از نظر باردارى) شك كنید، عده آنان سه ماه است، و همچنین آنها كه عادت ماهانه ندیدهاند; و عده زنان باردار این است كه بار خود را بر زمین بگذارند; و هر كس تقواى الهى پیشه كند، خداوند كار را بر او آسان مىسازد! (۴)این فرمان خداست كه بر شما نازل كرده; و هر كس تقواى الهى پیشه كند، خداوند گناهانش را مىبخشد و پاداش او را بزرگ مىدارد! (۵)
آنها ( زنان مطلقه) را هر جا خودتان سكونت دارید و در توانایى شماست سكونت دهید; و به آنها زیان نرسانید تا كار را بر آنان تنگ كنید (و مجبور به ترك منزل شوند); و اگر باردار باشند، نفقه آنها را بپردازید تا وضع حمل كنند; و اگر براى شما (فرزند را) شیر مىدهند، پاداش آنها را بپردازید; و (درباره فرزندان، كار را) با مشاوره شایسته انجام دهید; و اگر به توافق نرسیدید، آن دیگرى شیردادن آن بچه را بر عهده مىگیرد. (۶)
آنان كه امكانات وسیعى دارند، باید از امكانات وسیع خود انفاق كنند و آنها كه تنگدستند، از آنچه كه خدا به آنها داده انفاق نمایند; خداوند هیچ كس را جز به مقدار توانایى كه به او داده تكلیف نمىكند; خداوند بزودى بعد از سختیها آسانى قرار مىدهد! (۷)چه بسیار شهرها و آبادیها كه اهل آن از فرمان خدا و رسولانش سرپیچى كردند و ما بشدت به حسابشان رسیدیم و به مجازات كمنظیرى گرفتار ساختیم! (۸)
آنها آثار سوء كار خود را چشیدند; و عاقبت كارشان خسران بود! (۹)خداوند عذاب سختى براى آنها فراهم ساخته; پس از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید اى خردمندانى كه ایمان آوردهاید! (زیرا) خداوند چیزى كه مایه تذكر است بر شما نازل كرده; (۱۰)رسولى به سوى شما فرستاده كه آیات روشن خدا را بر شما تلاوت مىكند تا كسانى را كه ایمان آورده و كارهاى شایسته انجام دادهاند، از تاریكیها بسوى نور خارج سازد!
و هر كس به خدا ایمان آورده و اعمال صالح انجام دهد، او را در باغهایى از بهشت وارد سازد كه از زیر (درختانش) نهرها جارى است، جاودانه در آن مىمانند، و خداوند روزى نیكویى براى او قرار داده است! (۱۱)خداوند همان كسى است كه هفت آسمان را آفرید، و از زمین نیز همانند آنها را; فرمان او در میان آنها پیوسته فرود مىآید تا بدانید خداوند بر هر چیز تواناست و اینكه علم او به همه چیز احاطه دارد! (۱۲)