چه اشتباهاتی موجب تنهایی می شود؟
تنهایی: مشکلی است که کمتر به آن پرداخته شده.واقعیت این است که مرتکب شدن برخی اشتباهات در روابط، ما را به سمت تنهایی سوق می دهند. در ادامه ۲۰ اشتباه ذکر شده که باعث می شود شما همیشه حتی در ازدواج تان هم تنها و بی یاور باشید.
۱) ازدواج با فردی که نمیتواند هیجانش را کنترل کند. چنین آدم هایی مرتبط بار روی دوش شما هستند چون باید مهارشان کنید، مراقب شان باشید و عین یک بچه هیجاناتشان را بپذیرید. واقعا کار سختی است!
۲) ازدواج با فردی که احساس میکنید فرسنگها از شما دور است یا ذهنش به شدت مشغول افکار دیگری است.
۳) ازدواج با فردی که بسیار ساکت است/ یا به ندرت آغازگر یک مکالمه است.
۴) ازدواج با کسی که فقط در مورد خودش صحبت میکند. این آدم ها به شما فرصت نمی دهند خودتان را نشان دهید. اساسا شما را نمی بینند و مرکز دنیا، خودشان هستند و بقیه عالم و آدم برایشان اهمیتی ندارد.
۵) ازدواج با کسی که علاقه کمی برای برقراری ارتباط با طرف مقابل (شما) از خود نشان میدهد.
۶) ازدواج کردن باکسی که در رابطه قبلیاش نتوانسته رابطه احساسی نزدیکی با زوجش داشته باشد.
۷) ازدواج با فردی که همیشه از دیگران فاصله می گیرد و دنیایش با آدم های دیگر خیلی فرق دارد. (ممکن است فیلسوف مسلک باشد یا نوع دیگری به دنیا نگاه کند. چنین آدم هایی حرف عموم افراد را درک نمی کنند و عموم افراد هم آنها را بیگانه می پندارند.)
۸) ازدواج با فردی که خیلی به ندرت به چشمان طرف مقابل (شما) نگاه میکند. (این ها از پایه و اساس در برقراری ارتباط مشکل دارند.)
۹) کسی که گارد بسته دارد. در اولین دیدارها معمولا پاهایش را به شکل علامت «بهعلاوه» روی هم انداخته است و اطلاعات کمی درباره خود می دهد. این وضعیت در دیدارهای بعدی هم ادامه پیدا می کند.
۱۰) فردی که همیشه در نخ دیگران است. در ملاقات هایتان حواسش به دیگران است و شما را نادیده می گیرد یا موضوع بحثش با شما، همیشه دیگران است نه خودتان دو نفر.
۱۱) فردی که در یک جمع، بیشتر تمایل به برقراری رابطه با دیگران دارد تا شما! او عامدانه شما را نادیده می گیرد چون مطمئن است که شما چیزی برای سرگرم کردنش ندارید. بنابراین خودش را با دیگران مشغول می کند.
۱۲) فردی که از عمیق شدن شناخت و بروز عقاید شخصیاش پیشگیری میکند و مدام با عوض کردن بحث و تعیین خط مکالمه، چیز زیادی در مورد خودش بروز نمیدهد.
۱۳) کسی که مدام تلفن همراهش را بررسی میکند. در دنیای مجازی بیشتر و راحت تر از دنیای واقعی زندگی می کند. هیچ بعید نیست مدتی بعد از زندگی با این فرد، مجبور باشید به جای تلفن کردن به هم با هم ایمیل رد و بدل کنید! آدم هایی که در دنیای مجازی غرق می شوند، دوست دارند از واقعیت فاصله بگیرند و شما هم به عنوان همسر آنها، یا بایددر این دنیای مجازی شریک باشید یا با واقعیت های بیرونی حذف شوید!
۱۴) کسی که هیجان کمی در مورد شما از خود نشان میدهد. این آدم ها معمولا از همان دیدارهای اول شبیه یک روبات یا مرده متحرک هستند. با شما ازدواج می کنند، چون بالاخره بایدیک روز ازدواج کنند. همین!
۱۵) کسی که عشق و علاقه کمی در مورد هرچیزی از خود بروز میدهد. این آدم ها سفت و سخت و سنگی هستند و معمولا هیچ حسی به هیچ چیز ندارند. از جمله زندگی مشترک و عشق و عاشقی.
۱۶) کسی که بیتاب و بیقرار به نظر میرسد، انگار که ترجیح میدهد هرجای دیگری جز پیش شما باشد.
۱۷) کسی که به حرف های شما گوش نمی کند، به شوخیهای شما نمیخندد، و دغدغه های شما برایش اهمیتی ندارد.
۱۸) کسی که از لحاظ ظاهر هم جذب او نشدهاید. این یک اخطار جدی است! در همان دیدارهای اول طرف باید به دلتان بنشیند و کمی کشش نسبت به او در خود احساس کنید. اگر این حس همان زمان سراغ شما نیاید هیچ وقت نمی توانید در زندگی مشترک آن را ایجاد کنید. در نهایت دچار سردی روابط می شوید و کارتان به جاهای باریک می کشد.
۱۹) ازدواج با کسی که به نظر نمیرسد از لحاظ عقل و منطق برایتان جذاب باشد. عقایدش پرت است یا مایه خجالت شما می شود.
۲۰) ازدواج با فردی که برای امیال و اهداف شما ارزشی قائل نیست.
عوامل رفع احساس تنهایی:
ذکر گفتن
به یاد خدا بودن و استعانت طلبیدن از ذات پاک اوست که به واسطه برخی اذکار، بر زبان جاری شده و حلقه وصل خالق و مخلوق میگردد. در روایات برای رفع حزن و اندوه، ذکر «حوقله» بسیار سفارش شده است.امام صادق(علیه السلام) میفرماید: «اِذَا حَزَنَک اَمْرٌ مِنْ سُلْطَانٍ اَوْ غَیْرِهِ فَاَکْثِر مِنْ قَولِ «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ إلا بِاللهِ» فَاِنَّها مِفْتَاحُ الفَرَجِ وَ کَنْزٌ مِنْ کُنُوزِ الْجنَّهِ؛ هر گاه از سوی حاکمی یا دیگران اندوهی به تو رسید، «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ اِلَّا بِاللهِ» را فراوان بگو! که آن کلید گشایش و گنجی از گنجهای بهشت است.»( بحا ر الانوار، ج ۷۵، ص ۲۲۷)و فرمود:
«إذا نَزَلَتِ الْهُمُومُ فَعَلَیْکَ بِلا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ اِلَّا بِاللهِ؛ هر گاه غمها (بر تو) فرود آمد، بر تو باد به گفتن ذکر لا حول و لا قوه الا بالله.»( میزان الحکمه، ج ۱، ص ۶۱۳رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نیز فرمودند: «اَمَانٌ لِاُمَّتی مِنَ الْهَمِّ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ الَّا بِاللهِ، لا مَلْجَأ وَ لا مَنْجَی مِنَ اللهِ إلَّا إلَیْهِ؛ (گفتن این دو جمله:) هیچ جنبش و نیرویی مگر به اتکای خدا نیست و پناه و گریزی از خدا جز به سوی او نیست، امت مرا از غم و اندوه در امان میدارد.»( بحار الانوار، ج ۷۴، ص ۵۸)
استغفار برای رهایی از تنهایی
رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در روایتی فرمودند: «مَنْ أکْثَرَ الاسْتِغْفَارَ جَعَلَ اللهُ مِنْ کُلّ ِهَمٍّ فَرَجَاً وَ مِنْ کُلّّ ضِیقٍ فَرَجَاً وَ رَزَقَهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ؛ هر کس زیاد استغفار کند، خداوند گِرِه غم های او را بگشاید و از هر تنگنایی بیرونش بَرَد و از آنجا که گمانش را هم نمی برد، روزیش رساند.» (مستدرک الوسائل، ج ۵، ص ۲۷۷)
صبر و تحمل در برابر تنهایی
علی(علیه السلام) می فرماید:
«وَالدَّهْرُ یَوْمَانِ: یَوْمٌ لَکَ وَ یَوْمٌ عَلَیْکَ. فَإذَا کانَ لَکَ فَلا تَبْطَرْ وَ إذَا کانَ عَلَیْکَ فَاصْبِرْ؛ زمانه دو روز است: روزی با تو و به نفع توست و دیگر روز بر علیه تو. اگر با توباشد سرمست مشو و اگر بر تو نباشد [دلگیر و دلتنگ مباش و] صبر نما.»امیر مومنان(علیه السلام) فرمود: «اِطْرَحْ عَنْکَ وَارِدَاتِ الْهمُومَ بِعَزَائِمِ الصَّبْرِ وَ حُسْنِ الْیَقیِنِ ؛اندوه هایی که بر تو وارد می شود با صبر قاطع و یقین نیکو دور ساز.»
بیشتر بخوانید: اگر وسواس دارید حتما بخوانید