اخبار
برای اخبار تعاریف متفاوتی آورده شدهاست.
اما معروفترین جمله که به قدمت حرفه ژورنالیسم در تعریف وجود دارد این است که سگی انسان را گاز گرفت خبر نیست، اما انسانی سگ را گاز گرفت خبر است.
این گفته، همانند بسیاری از گفتهها و ضربالمثلها، به رغم کوتاه بودن اما در بین خبرنگاران جهان مشهوریت دارد. خبر رویدادی جدید است که جذابیت لازم را برای مخاطبان مورد نظر داشته باشد؛ بنابراین رویدادی که در یک شهر خبر محسوب میشود، در شهر دیگری ممکن است خبر نباشد.
اغلب متخصصان در این حوزه تعریفی برای آن ذکر کردهاند.
برای نمونه اِولین وُوگ دربارهٔ تعریف خبر میگوید که خبر چیزی است که فردی بیتفاوت به دنیا بخواهد آن را بخواند و تنها زمانی خبر میشود که او آن را بخواند. بعد از آن ارزشی ندارد. یا آرتور مک ایون، سر دبیر سان فرانسیسکواگزمیز دربارهٔ خبر چنین تعریفی را میآورد:
هر آنچه خواننده را بهُ نچُ نچ وا دارد خبر است.
برای خبر تعاریف بسیار دیگر آورده شده از جمله اینکه، خبر ماده اولیه روزنامه است.
خبر باید فوری و پس از حادثه به جریان افتد، برای عموم جالب باشد، حاوی اطلاعات تازه باشد، خنثی نباشد و ادراکات فرهنگی جامعه خاص خود را منعکس کند.
تشریح خبر
خبر دربرگیرنده نکاتی است که بیشتر جنبه تازگی و نو بودن دارد و مردم را از حوادث و تحولاتی که به تازگی روی داده آگاه میسازد.
اما لزوماً همیشه اینگونه نیست.
برخی رویدادها در طول چند دهه بارها اتفاق میافتند و در اخبار منعکس میشوند و به ندرت توجهی برای تکرار و پخش آنها یافت میشود.
برخی معتقدند که هر چه در خبررسانی ارزشها و دیدگاههای قشرها و طبقات بیشتری از شهروندان لحاظ شود، ما با سیستم خبری مسؤولانه تری در قبال شهروندان روبروییم.
هربرت. ج. گنز در کتاب دموکراسی و خبر فاصله زیادی میبیند بین اوضاع کنونی خبررسانی در جامعه آمریکا و مدل آرمانیاش که مبتنی است بر دموکراسی آرمانی شهروندان.
اخبار
برخی چنین میگویند که خبر خوب،
خبری است که توسط مخاطب دیده شود، و بعد از خودنمایی، تأثیرگذار باشد.
برای دیده شدن باید به فرم توجه کرد و برای تأثیرگذاری باید محتوا داشت.
برای دیده شدن میتوان به مواردی همچون یک تیتر جذاب یک شروع طلایی، یک ترکیب بندی و ساختار حرفهای، یک تصویر مناسب و یک پایان مؤثر اشاره کرد.
گرایش به اخبار خوب روز به روز در حال افزایش است،
خبر خوب یا به انگلیسی goodnews خبری است که حس مثبت به مخاطب را انتقال دهد .
برخی ها معتقدند حتی در دل بدترین خبرها می توان رد پای خبر خوب را یافت بطور مثال بعد از حوادث طبیعی و خرابی هایی که بوجود می اید اخبار مربوط به امداد رسانی و کمک به مصدومین به نوعی خبر خوب است و این خبرنگار است که باید از دل تاریکی ها خبر خوب را پیدا کند و نشر دهد. در اکثر کشورهای دنیا پایگاههای خبر خوب به نام good news وجود دارد در ایران نیز پایگاه خبری اخبار خوب با مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تولید و نشر خبرهای خوب می پردازد.
ارزشهای خبری به هفت دسته تقسیم میشوند.
تازگی
مجاورت
در برگیری
شهرت
شگفتی
فراوانی و تعداد
تضاد، برخورد و درگیری که یک خبر میتواند یک یا حتی همه آنها را داشته باشد.
ارزشهای خبری ۷ مورد است شامل:
تازگی و نوبودن
شگفت انگیز بودن
بزرگی و فراوانی
برخورد (جنگ و درگیری)
مجاورت (جغرافیایی و معنوی)
دربرگیری
شهرت
دکتر ابوالفضل گیلکی کاندید دریافت بالاترین جایزه جهانی متافیزیک شد
دکتر ابوالفضل گیلکی که جایزه و افتخارات متعددی…